Aktuellt på Forsbacka GK

Nedan finns några saker som har hänt och några som kommer att hända på Forsbacka. Om ni önskar läsa mer utförligt om de olika nyheterna så finns de under "nyhetsbrev och utskick".  Om ni inte finner den specifika nyheten där så är ni varmt välkomna att fråga oss i shop/kansli.

Mer nyheter kan du läsa i vårt "nyhetsarkiv", där kan du blandannat läsa om status för tävlingar under covid.

Herrkommittén

För er som vill veta lite mer om upplägget för herrdagarna så kan ni läsa det här.

Information från svenska golfförbundet

"Från och med 1 juni ska alla tävlings- och handicapronder åter spelas enligt ordinarie Regler för golfspel."

Ordinarie golfregler från 1 juni.

Vi behöver fortfarande hjälpas åt att göra golfbanorna till en smittsäker plats, men vissa ändringar i Covid-19-rekommendationerna sker till årets säsong. Ett exempel är att alla tävlings- och handicapronder återigen ska spelas enligt ordinarie Regler för golfspel. Det innebär:

✔ Ingen lägesförbättring vid bunkerslag

✔ Kratta efter dig i bunkern

✔ Normala hålkoppar – inga plastringar etc. som gör dem grundare

✔ Valfritt att ha flaggstången i eller ur

✔ Normal scorekortshantering för markör och spelare (se Regel 3.3b)

De coronarelaterade undantagen till golfreglerna som infördes på vissa golfklubbar under 2020 är alltså inte längre tillåtna.

Läs all info på förbundets hemsida Spel- och Tävlingsinfobanken.

Vi rekomenderar också att ni läser informationen för deltagare i tävlingar.

Fastighetskommittén

För er som vill se poängtabellen för oldtimers så hittar ni den här!

Nu finns ny information från fastighetskommittén som ni kan läsa genom att klicka här eller gå till fastighetskommitténs sida.

Forsbacka Nytt vår 2021

Klicka på .pdf länken för att läsa Forsbacka Nytt.

Damkommittén

"För att snabbt och enkelt uppdatera och informera om händelser, tävlingar och annat kul sjösätter vi vår egen Facebooksida – Forsbacka GK Dam och Instagramsida – forsbackagk_dam Så håll utkik!"

Ni kan läsa hela utckicket här eller på damkommitténs sida.

Röjargänget

När banan varit stängd för spel har det ändå hänt mycket på Forsbacka GK. Ett helt gäng av entusiastiska medlemmar har under lågsäsongen hjälpt oss att hålla vår bana i bästa skick. Vissa har röjt och andra har satt upp vildsvinsstängsel. Detta är något som de jobbat och slitit med sedan i höstas, därför vill vi säga stort tack för att ni engagerar er i klubben!

Om man är nyfiken på att del ta i röjargänget kan man läsa mer här.

Händelser på Forsbacka GK

Onsdag 21 April var omläggningen av skiffertaket på sädesmagasinet klart.

Torsdag 22 April öppnade vi förbokning för starttider.

Lördag 24 April öppnade banan för spel.

Måndag 3 Maj hade vi cutsom fitting dag.

Lördag 29 Maj startade en extra nybörjarkurs.

22-24 Juni hade vi juniorläger.

Kommande händelser på Forsbacka GK

Under juli månad varje måndag och onsdag vecka 27-30 klockan 10-12 är det "kom och häng" för juniorer.

Söndag 18 Juli är första tävlingen i Forsbackaveckan. Sista tävlingen är fredag 23 Juli.