2008 sammanställning

Tänk vad en golfsäsong går fort. Tack alla Ni som ställt upp och gjort våra tisdagar till årets höjdare. Är det någon dag som man inte bokar in möten eller bortamatcher så är det just våra"Herrdagar". Säsongen 2008 började som vanligt med den "hemliga resan" som den 26 april gick till Ale-kungsgården i Surte. Tack Hans B Johansson för som vanligt ett riktigt bra arrangemang. Nästa års bana är bokad och klar så notera den 25 april 2009 för en ny resa.

Eclectic 24 spelare anmälde sig till start. 10 spelare fullföljde tävlingen som vanns av Kenneth Ahnström före Hans B Johansson. Grattis Kenneth!

Pär Öhmans minne 20 spelare anmälde sig till denna trevliga tävling som spelas som singel match och sträcker sig över hela säsongen. Här borde fler kunna ställa upp. Vi tackar Göran Wessberg som ställt upp med vandringspriset. I år vann Urban Svenhage över Peter Lindberg med 5-4. Grattis Urban!

Herrarnas utflykt till Årjängs GK Den 22/8 var vi tyvärr bara 7 spelare som ställde upp för start på Årjängs Gk, här kan många fler vara med. Vann gjorde J-O Larsson på 35 poäng, samma resultat som Anders G. Det som var riktigt trevligt på denna resa var att jag fick uppleva ett HOLE IN ONE på hål nr 11, ett par tre hål på 175 meter, index 4. Den som utförde detta eminenta slag var Roland Edvinsson som därmed fick 5 poäng på hålet. Stort grattis!

Forsbacka-veckan Vi var som vanligt tävlingsledare en dag under Forsbacka-veckan och som tidigare år tog vi hand om Wernbergers singel. Men nu till de verkligt stora och viktiga tävlingarna under året...

Poängbogey 10 tävlingar genomfördes under säsongen varav de 6 bästa räknades. Här vann Marcus Nilsson på 213 poäng, ett snitt på 35,5 poäng per rond. Jättebra! 2: a platsen togs av Kurt Carlsson på 212 poäng. Delad 3:a blev Hans B Johansson och Per-A Sjöberg, båda på 210 poäng. Även 5:e platsen delades av Sven-Åke Runelid och Roland Edvinsson, båda 208 poäng. Grattis alla pristagare!

Slagtävling 10 tävlingar genomfördes varav de 6 bästa räknades. Här vann Hans B Johansson överlägset på 422 slag, ett snitt på 70,33 slag per rond. Det ni, är något att bita i inför kommande säsonger. 2:a platsen togs av Kenneth Ahnström på 428 slag, 3:e platsen av Bo "Bolla" Jansson på 429 slag, 4:e platsen av Sven-Åke Runelid på 434 slag och delad 5:a blev Markus Nilsson och Bo Larsson, båda på 435 slag. Jämnt och spännande.

Veckosegrare Följande 20 spelare blev veckosegrare under året. PB: Roland Edvinnson, Joakim Larsson, Lennart Gamnis, Stellan Andersson, Peter Lindberg, Kurt Carlsson, Michael Pettersson, Inställt, Sven-Åke Runelid SLAG: Ivan Hemmingsson, Stefan Jansson, Hans B Johansson, Anders G Larsson, Ulf Jervant, Jan Larsson, Roland Edvinsson, Kenneth Ahnström, Peter Lindberg och Bo Larsson. Hoppas alla fått sina priser, annars har Mats Ackerblad det.

Vi har också som vanligt skänkt en bänk till klubben, det behövs en bänk till, till Driving-ranchen igen.

Resultat seriespelet 2008. Ett stort grattis till alla framgångar! Hans B Johanssons grabbar i H35 vann som vanligt i stor stil. Pelle Larssons grabbar i H-45 kämpade väl och lyckades hålla sig kvar i div.1, mycket bra. Göran Arvidssons gäng i H-55 lyckades med målsättningen att bli 2:a i division 2 och därmed avancera till division 1, snyggt jobbat av alla. Tips inför nästa år är att vi måste utnyttja Martin Oskarsson bättre ifall vi har möjlighet.

Avslutning Den 19 september spelade vi som seden kräver en avslutningstävling, 3-boll bäst- boll, vit tee (blev 4-boll bäst-boll), med efterföljande middag i Vip-rummet på HC, följt av prisutdelning. Mycket trevligt och jättegod mat, mums.

Kuriosa. I slagtävlingarna har vi varit 37 spelare i snitt/rond. I poängbogeyn har vi varit 31 spelare i snitt per rond. 78 spelare har ställt upp i slagtävlingarna och 80 i poängbogeyn.

Till sist. Ber jag att få tacka för mig, Kurt Carlsson och Lars Högberg, över 200 år gamla. Det är dags att släppa fram yngre förmågor. Det har varit en stor glädje och ett stort nöje att få hjälpa till i föreningen. Jag vet inte hur länge jag varit ordförande men jag tror att jag började 1990, kan vara längre, men nu är det slut. Vill också säga att det varit ett stort steg och ett stort nöje att vi fått med oss Damerna på tisdagarna, det har inte varit några som helst problem, om inte damerna blir fler. Enda problemet vi hade i år var sista tävlingsdagen då vi skulle starta kl.15.00 med mulet väder och var över 30 spelare. De sista 4 hann inte runt. Tack Göran Arvidsson som ringde och ändrade start tiden, annars hade fler varit tvungna att avbryta. Herrkommitten har bestått av Kurt Carlsson, Lars Högberg Kassör, Göran Arvidsson, Janne Larsson, Mats Ackerblad, Christer Stolpen och undertecknad, Anders G. Larsson, Ordf.

Allra sist. Tack alla Ni i Kommittén som ställt upp och lycka till 2009! Och ett tips, gör som jag, börja betala in årsavgiften för 2009 nu!

Tack för ordet. Anders G Larsson, mitt i verkligheten.