2013

 

Urban Svenhage skrev historia när han vann första upplagan av "Race till XO"

Dags att summera golfsäsongen 2013. För det första så har den som vanligt gått alldeles för fort! Å andra sidan så har ju vädret varit strålande i stort sett hela tiden. Men den kunde allt vara lite längre, för det är ju så förbaskat kul att spela golf, eller hur?

Hemliga resan

Hemliga resan, som gick norrut till Lannalodge Golfresort var en riktig höjdare! För många den första kontakten med utrustningen för året. Kan lite grann jämföras med kosläppet på Säters gård, en del vet hur man ska göra och de andra försöker så gott dem kan!

Tack Hans B och Anders G, för ert enorma engagemang runt dessa resor! Vi kan inte annat än beklaga att Ni dragit Er tillbaka, men absolut med förståelse för Ert beslut! Tusen tack!! Det blir förhoppningsvis en resa till våren ändå!

Herrgolfen

Tisdagarna har som alltid varit populära, 591 rundor har spelats av 80 olika spelare. Den som var med flest gånger var Roland, han missade bara en endaste tisdag, GÖTT Roland! En del "nya" ansikten har dykt upp på tisdagarna, vilket är mycket trevligt och inte minst viktigt för framtiden så vi tryggar återväxten i klubben. Så ta med dina golfkompisar på våra tisdagar och visa vad kul vi har det.

Klassegrare

Glenn Eriksson segrade i poängbogeyn. Han snittade på sina 6 räknade rundor, 36,83 poäng!

Mikael Sördell vann slagklassen med ett snitt på 71,83 slag på de 6 rundorna.

Öhmans minne

Årets final av Öhmans minne spelades av Petrarna Lindberg och Peter Kullberg där den sistnämnde drog det längsta strået trots 3 ner efter 9 hål. Grattis Peter Kullberg!

Race to XO

Första upplagan av Race to XO genomfördes under sommaren. Vi hade gjort ett rankingsystem, där resultaten i herrdagarna varje vecka utgjorde grunden för poängsättningen. Allt i andan av proffscirkusens Race to Dubai! Vi kan nog säga att det blev en liten succé!

Många av de 20 högst rankade hade dessvärre förhinder när finalen avgjordes, vilket reserverna tackade för. Det blev just en reserv som tog hem segern efter en trevlig finalsöndag på Forsbacka. Vi gratulerar Urban Svenhage till segern i Race to XO och till de 50 som uppnåddes någon vecka efter! Grattis Urban!

Det var i stora drag vårt golfår signerat herrkommittén. Bara att konstatera att vi måste ha en vinter innan vi kommer igång igen. Vi ses, om inte förr, våren 2014!

Göran Arvidsson, Kenneth Ahnström, Mats Ackerblad, Christer Stolpen, Peter Nilsson och Peter Lindberg

 

 

Sista paret ut?

Efter att ha kört fyra norska varv i rondellen och alla i bussen blivit snurriga och inte visste vart vi skulle gjorde chauffören ett lappkast och ställd fronten norr ut till allas förvåning.

Den 11 herresan hade startat och vi anlände till Örebro och LANNALODGE denna underbara aprildag. Bäverhålet Lanna och vy över hål nr 4 Banan var i toppskick och efter en för de flesta perfekt golfdag väntade bastu med jacuzzi i deras spa-anläggning. Vi mådde som vi troligen förtjänade.

Jag( Hans B. Johansson) vann A-klassen och B-klassen vanns av Andreas Krave.

Övriga placerade sig efter förmåga där tur och otur hade en viss betydelse.

Jörgen Andersson och Tommy Olsson hade oturen att få sleven men turen att få lektioner av Birger för framtida segrar.

Jag och min bisittare Anders G. Larsson ber att få tacka för de elva åren som varit och drar oss tillbaka som okrönta mästare när det gäller researrangörer.

Vi vill även tacka våra sponsorer: Karlstads Gk, Tjörn GK, Tanumstrands hotell, Brandt Bilar Åmål, Procordia, ICA-Supermarket Åmål, Lanta Diver Thailand, Forsbacka Gk. Med hälsning Hans B. Johansson och Anders G Larsson

 

 

ÄNTLIGEN GOLFSÄSONG !

Hemliga resan är avklarad och gräset har börjat växa på Forsbacka, nu börjar det!

Känn Er varmt välkomna till 2013 års Herrgolf. Vi spelar Tisdagar som vanligt med anmälan senast måndag klockan 15.00. Ni som inte kan vara med i lottad del av spelfältet, kan spela "V.S.O.P" (valfri starttid och partner). Startavgift 40:-, gäller alla som deltar, (18 år och äldre).

Vi spelar 10 poängbogeys och 10 slagtävlingar under säsongen. I sammandraget räknas 60 % av tävlingarna i respektive, slag/poäng. Eclecticen är borttagen och ersatt av "Race to XO", proffsen har Dubai, vi har XO. Vi har ett poängsystem liknande FedExCup, och de 20 högst rankade spelarna efter NÄST SISTA herrdagen gör upp om bucklan och "Rolexen"! Avslutningen, men det är lååååångt dit, är planerad till 28 september på XO ! Så boka helgerna vecka 38 och 39!

Nytt för i år är också resultatredovisning på hemsidan, herrkommittén. Uppdateras senast torsdagar, där kan du se vem som leder respektive slag/poäng och hur ställningen är i "Race to XO", Hur många poäng du ligger efter o.s.v. (Tack Terje O)

Hoppas Ni tycker detta känns ok, och att Ni anmäler Er till våra tisdagar. Ni som är "Nya golfare" och/eller aldrig deltagit, men tycker detta verkar kul, fråga Ann- britt, Birger eller Anders (du hittar dom i shopen eller på kansliet) hur det går till.

Och vi "Gamla golfare" har ett ansvar i att ta hand om våra "Nya golfare", så anslut till vår faddergrupp som "faddrar" söndagar kl. 16.00. Hela herrkommitén deltar för övrigt, men vi vill att vi ska vara fler. Kontakta kommitén eller kansliet.

Nu är Vi igång, nu kör Vi och som Anders G säger: ALLA SKA TRIVAS!

TREVLIG GOLFSOMMAR

Herrkommittén