Herrkommittén informerar!

ÖHMANS MINNE 2016

Statuter / Regler för vandringspriset Öhmans Minne

Tävlingen spelas som matchtävling med HCP i enlighet med bestämmelser i SGF:s Spel- och Tävlingshandbok.

Delta kan manlig aktiv medlem i Forsbacka GK som är 22 år eller äldre och som har maximalt exakt handicap 36,0. Matcher spelas från gul tee och skall vara spelade senast anslagna datum på den lottade startlistan.

Anmälningstiden öppnar 5 april och avslutas söndagen den 29:e maj. Det går att anmäla sig via GIT eller via anmälningslistan i sällskapsrummet.

OBS! Ni som anmäler er via GIT, speldatum är satt till 2015-05-29 d.v.s. ange 2015-05-29 enligt bilden till höger eller PDF-filen nedan så hittar ni tävlingen:

Lottningen sker därefter och anslås på anslagstavlan i sällskapsrummet 4:e juni. Där kan man se vem man spelar emot samt vilka datum som gäller för när respektive omgång ska vara färdigspelad. Seedning kommer att ske.

I år ska första omgången i matchspelet vara spelad senast söndagen den 26:e juni.

Anmälningsavgiften är 40kr.

Match får ej spelas på tisdagar. Man får inte enligt golfreglerna spela match och slagspel samtidigt. Spelare som står angiven överst på startlistan skall ta initiativet till speldag. Om match inte spelats på senast denna dag vinner den som kommer till receptionen denna dag kl. 16.00. Om båda kommer spelas matchen, om ingen kommer diskvalificeras båda spelarna.

Vinnaren varje år får behålla priset till en månad före nästa final, då priset skall återlämnas till Forsbacka GK. Prisutdelning sker på Herrkommitténs höstavslutning. Vandringspriset är numera ständigt vandrande.

Tävlingsledare:

Mikael Josefson 073-83 61 671

Peter Lindberg 070-321 10 74

Hejsan alla herrgolfare‼

Herrkommittén vill påminna om några viktiga saker som vi bör tänka på när det gäller herrgolfen på tisdagar.

1. Glöm inte betala startavgiften...
  2. Gå igenom era scorekort.
  3. Skriv tydliga siffror.
  4. Signera, både spelare och markör.
  5. Ni som anmäler er till den lottade delen, respektera lottningen och byt inte starttid. Spela på utsatt tid. Det är faktiskt så att om startar tidigare eller senare så är det diskvalificering. Det blir även bättre flyt i spelet för alla som går i den lottade delen. Tanken är att det ska vara 3-bollar så mycket som möjligt för att det ska flyta på bra.

OM ändringar i startlistan är oundvikliga ska det ALLTID göras via KANSLIET.

Herrkommittén

Information om Race to XO

Spela Herrgolfen på tisdagar och samla poäng för att ta dig till den ”STORA FINALEN”.

Din Placering på tisdagarna och även KM-helgen, genererar poäng i ”racet”.

För en förstaplacering erhåller man 550 poäng, tvåan får 435, trean 325 osv.

Sista poängen får den som hamnar på plats 70.

När det är ”Major” så gäller det att vara på tå. Då delas det ut högre poäng till de som placerar sig I den övre delen av tabellen. 600, 480, 360 osv.

När sista deltävlingen är spelad i slutet av september så summerar vi.

De 20 första gör då upp i finalen av Race to XO.

År 2015 hade siste man i finalfältet samlat ihop 1207 poäng, så det kan räcka med några topp 5 placeringar för att nå till final.

Hallå Grabbar!

Herrkommitten Forsbacka GK 2016 representeras av Glenn B Eriksson, Torbjörn Olsson, Kenneth Johansson, Urban Sköld, Mikael Josefson, Peter Lindberg, Michael Grönqvist och Andreas Jansson.

HEMLIGA RESAN

Vi startar säsongen i slutet av April, och det gör vi som brukligt, med Hemliga resan . En trevlig dag på en golfbana i glada vänners lag. En god bit mat efter ronden och som avslutning har vi prisutdelning. Ett utomordentligt sätt att starta säsongen på. Varmt välkomna och mycket nöje.

HERRDAGARNA

Herrdagarna startar preliminärt den 26 April och spelas sedan varje tisdag under säsongen. Vi spelar hälften PB och hälften Slagtävling.På herrdagarna samlar du scorer som i slutet av säsongen räknas ihop, kategori för kategori, till ett resultat. Du får även placeringspoäng varje vecka som används i ”Race to XO”. Väl mött på tisdagarna

SERIESPEL

Forsbacka har representationslag i följande klasser i BDGF:s seriespel: H-35, H-45, H-55, H-65, H-70, H-75.

TÄVLINGAR

Öhmans minne, en matchspelstävling. Regerande mästare är Thomas Halldan.

”Race to XO”, här får man rankingpoäng varje gång man spelar en ”Herrdag”. Efter näst sista herrdagen gör dom 20 högst rankade spelarna upp i en 9-håls PB. De 10 bästa fortsätter i en ”shotout”, där den sämste på nästa hål åker ut, o.s.v . tills det är 2 kvar på 18.e Tee, som då blir den s.k. finalen. Mycket trevligt, så se till att du spelar Herrdagarna så du kommer med på Racet! Regerande mästare är Per A Sjöberg.

Herrkommitten önskar alla välkomna till 2016 års golfsäsong.