Oldtimerskommittén informerar!

Hej golfvänner 

Alla 50+ damer och 55+ herrar är välkomna att delta i Forsbackas oldtimerstävlingar.

 


 

OLDTIMERS FINAL ¨The best oldtimer 2020¨

 

Torsdagen den 1 oktober 2020

Första start:                     09:30

Tävlingsledare:               Sven Forsell

Val av Tee:                       Enligt ordinarie oldtimer regler för val av Tee

 

Vilka får deltaga?

Det finns under säsongen två grupper (slag och PB) för damer respektive herrar, alltså fyra grupper.

 

De TRE första platserna i respektive grupp efter sista deltävlingen är kvalificerade till denna avslutningstävling. Vilka dessa är och hur urvalet skall gå till, se separat not.

 

Det innebär att det blir 12 deltagare som gör upp om mästartiteln ¨The best oldtimer 2020¨

 

Det går ut fyra stycken tre bollar som spelar de första nio hålen. De 6 bästa (enligt ordinarie resultatregler) får spela vidare (oavsett kön). Dessa går ut i en 6-boll och spelar de sista nio hålen.

 

a)

Den som har flest summa nettoslag på hål 10 och 11 blir utslagen. Finns det två eller fler som sämsta resultat blir det en utslagstävling. Denna tävling består av ett bunkerslag på hål 11. Ett försök för var och en som var ¨sämst¨ och den som är närmast hål vinner och får spela vidare. Allting nollas efter detta. 5 spelare går vidare.

 

b)

Den som har flest summa nettoslag på hål 12 och 13 blir utslagen. Finns två eller fler som sämsta resultat blir det en utslagstävling. Denna tävling består av en puttertävling på hål 13. Puttningen startar vid norra greenkanten. Ett försök för var och en som var ¨sämst¨ och den som är närmast hål vinner och får spela vidare. Allting nollas efter detta. 4 spelare går vidare.

 

c)

Den som har flest summa nettoslag på hål 14 och 15 blir utslagen. Finns två eller fler som sämsta resultat blir det en utslagstävling. Denna tävling består av ett chipslag på hål 15. Chip mot hål med bollplacering ca 5 meter norr om högra greenbunkern i spelriktningen. Ett försök för var och en som var ¨sämst¨ och den som är närmast hål vinner och får spela vidare. Allting nollas efter detta. 3 spelare går vidare.

 

d)

Den som har flest summa nettoslag på hål 16 och 17 blir utslagen. Finns två eller fler som sämsta resultat blir det en utslagstävling. Denna tävling består av en puttertävling på hål 17. Puttningen startar vid ¨bakre¨ greenkanten. Ett försök för var och en som var ¨sämst¨ och den som är närmast hål vinner och får spela vidare. Allting nollas efter detta. 2 spelare går vidare.

 

e)

2 spelare kvar. MINST antal slag vinner. Vid lika antal nettoslag avgörs det via en chiptävling. Utslagsplats söder om grusgången till ettans tee. Närmast hål vinner. Ett försök

 

Anm:

Är samma spelare kvalificerad från BÅDA grupperna träder nästa in från slagtävlingsgruppen, blir det ytterligare en person kvalificerad från båda grupperna träder nästa in från PB gruppen. Sedan altereras det från grupperna i samma ordning.

Andra orsaker till att spelare kan komma med men ändå vara utanför topp tre kan vara att de bäst kvalificerade inte kan deltaga på grund av:

 

  • Är inte hemma
  • Är sjuk
  • Vill inte eller kan inte

 

MEN 3 namn från varje grupp skall vara med